Hlavní obsah

Rakousko postihly sesuvy půdy

Vídeň

Rakouskou spolkovou zemi Korutany postihly v noci na středu záplavy a sesuvy půdy. Nejméně jeden člověk zahynul a další se pohřešuje, informovala agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na sesuvy půdy v RakouskuVideo: Reuters

 
Článek

V okolí města Villach se vylily z břehů potoky a sesuvy půdy pohltily několik domů místy až do prvního patra. Na řadě míst živel zatarasil silnice, někteří lidé museli být proto evakuováni pomocí vrtulníků.

Korutanské studio veřejnoprávní stanice ORF uvedlo, že zemřelým je 82letý muž, kterého v obci Treffen zasáhl v jeho garáži proud bahna a kamení. Stále se pátrá po druhém pohřešovaném, kterého podle nepotvrzených zpráv strhla rozvodněná řeka.

Masivní sesuv půdy v Číně vyděsil obyvatele, jedoucí auto uniklo na poslední chvíli

Koktejl

„Škody jsou enormní,” řekl hejtman okresu Villach-venkov Bernd Riepan.

Přívaly bahna a záplavy byly způsobeny silnými dešťovými srážkami, v obci Arriach za pouhé tři až čtyři hodiny spadlo 118 litrů vody na metr čtvereční, uvedl Gerhard Hohenwarter z Rakouského institutu pro meteorologii a geodynamiku.

„Za několik hodin zde tedy napršelo tolik jako průměrně za celý červen,” dodal. Takto velké množství srážek během tak krátké doby podle něj statisticky nastává jednou za sto let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám