Hlavní obsah

Putin vyměnil švýcarské hodinky za domácí Raketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové hodinky na zápěstí šéfa Kremlu Vladimira Putina za­ujaly ruská média. Televize Rossija 1 v nedělním pořadu Moskva.Kreml.Putin upozornila, že si pořídil domácí značku Raketa.

Foto: Sputnik, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Ruský prezident teď má ruské hodinky,“ referoval zpravodaj. Upozornil zároveň, že je nosí už přinejmenším půl roku. „Na stejné hodinky se díval už při únorovém setkání s (francouzským prezidentem Emmanuelem) Macronem, které se protáhlo dlouho do noci,“ připomněl událost, jež se konala asi dva týdny před ruskou invazí na Ukrajinu. „Hodinky nejsou levné, ale na výrobek takové úrovně nejsou ani přehnaně drahé,“ uvedl reportér, aniž sdělil cenu.

Na internetu tato firma hodinky prodává za ceny 1300 až 2000 eur (32 000 až 50 000 korun).

Putin a Kim si vyměnili dopisy, rozšiřují vzájemnou spolupráci

Evropa

Reportér dodal, že se tak projevuje „nahrazování zboží z dovozu“, k němuž jsou Rusové odkázáni kvůli sankcím. Portál MIR24 podotkl, že zatímco dříve si Putin potrpěl na švýcarské modely, nyní si pořídil výrobek petrohradské továrny s 300letou tradicí carského hodinářského závodu.

Foto: Profimedia.cz

Hodinky značky Raketa

V minulosti nosil švýcarské hodinky Blancpain Léman Aqualung Grande Date či IWC Pilot‘s Watch Mark XVII za desítky tisíc eur. Měl je vždy na pravé ruce a novinářům se svěřoval, že mu vadí, když ho natahovací korunka dře na levém zápěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám