Hlavní obsah

Prudké lijáky zabily v jižní Itálii matku a jejího sedmiletého syna, dvouletý zmizel

Život 30leté ženy a jejího sedmiletého syna si vyžádaly lijáky, které postihly jihoitalský region Kalábrie, napsala v pátek agentura DPA. Po druhém teprve dvouletém synovi záchranáři stále pátrají. Neštěstí se stalo ve městě Lamezia Terme, které patří k nejpostiženějším.

Foto: Profimedia.cz

Město Lamezia Terme postihly prudké lijáky, které způsobily záplavy.

Článek

Hasiči našli těla v pátek. Matka ve čtvrtek vyzvedla chlapce u prarodičů a jela s nimi domů. Záchranáři našli vůz s rozsvícenými světly v pátek ráno. Nikdo v něm nebyl. Po několika hodinách narazili hasiči v rozvodněném toku i na těla, která byla kilometr od sebe. Žena před neštěstím volala manželovi a snažila se přivolat pomoc.

Foto: Social Media, Reuters

Zaplavené silnice ve městě Catania

Ve městě Lamezia Terme napršelo během jednoho dne 300 až 370 mililitrů vody. Do záchranných operací jsou zapojeny helikoptéry.

V Kalábrii je vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti. V sobotu by měly prudké lijáky postihnout i Apulii, tedy západní stranu podpatku „italské boty”. Druhý nejvyšší stupeň pohotovosti úřad na sobotu vyhlásil v celé nejjižnější části Apeninského poloostrova - ve zbytku Apulie, Kalábrii a Basilikátě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám