Hlavní obsah

Prozradil mi detaily, vím, že ji zabil, vypověděl v případu zmizelé Maddie bývalý přítel podezřelého

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ zmizení tehdy tříleté britské holčičky Maddie McCannové zůstává i po 13 letech neobjasněn. Policie z činu podezřívá 48letého Němce Christiana B. „Zabil ji. Sdělil mi i několik detailů,“ řekl britskému bulvárnímu deníku The Sun Helge Busching, jeho bývalý kamarád a muž, který policii pomohl pokročit ve vyšetřování.

Foto: AP

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 13 lety z apartmánu v Portugalsku.

Článek

Právě díky Buschingovi se policie před třemi lety zaměřila na Christiana B., jenž je momentálně ve vězení v Kielu kvůli obchodování s drogami a čelí také sedmiletému trestu za brutální znásilnění 72leté Američanky.

Busching promluvil s médii o zmizení britské dívky Maddie McCannové, která se ztratila rodičům v roce 2007 při dovolené v Portugalsku, po dvanácti letech.

Když se ho redaktoři The Sun zeptali, co si myslí o Christianu B., odpověděl jedním slovem: „Vinen.“

Kauza zmizelé Maddie: Policie objevila na zahradě utajený sklep

Evropa

Některé detaily únosu Maddie se Busching měl dozvědět ve Španělsku během festivalu papírových draků ve městě Orgiva, kde hovořil přímo s Christianem B. Alespoň to vypověděl policii při výslechu.

Busching s hlavním podezřelým z únosu tříleté dívky strávil nějaký čas v resortu Praia del Luz, kde se Maddie 3. května 2007 ztratila. „Kvůli probíhajícímu vyšetřování vám nemohu říct žádné detaily. Vím, že je teď ve vězení, a doufám, že tam zůstane co nejdéle,“ řekl pro The Sun Busching.

Maddie McCannová zmizela z apartmánu v Praia del Luz 3. května 2007 zhruba ve 22 hodin, její rodiče byli tou dobou na večeři. Díky trasování signálu GPS je známo, že se Christian B. tou dobou v místě pohyboval. Dívku se nikdy nepodařilo najít. Podezřelý v letech 1995 až 2007 pravidelně pobýval v regionu Algarve, kde Maddie zmizela.

Kdo je podezřelý v případu dávného zmizení malé Maddie?

Evropa

Christian B. má pestrou kriminální minulost. Dva roky před zmizením Maddie měl brutálně znásilnit ve stejném resortu 72letou Američanku, usvědčila ho DNA a k jeho dopadení pomohla i Buschingova výpověď. Soud ho poslal v prosinci 2019 na sedm let do vězení, rozsudek však ještě nenabyl právní moci. Ve vězení seděl také kvůli sexuálnímu obtěžování nezletilých a držení dětské pornografie.

V červenci letošního roku německá policie objevila na zahradě v Hannoveru skrytý suterénní prostor, který měl nějak souviset se zmizením dívky. Sklep zřejmě patřil k zahradnímu domku, který na parcele zbyl po předchozím nájemci, ale zbořen byl někdy v roce 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám