Hlavní obsah

Protiizraelská demonstrace v Itálii přerostla v násilnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní protest v italském městě Vicenza proti izraelské účasti na místním veletrhu šperků přerostl v násilnosti. Demonstranti házeli na policisty dýmovnice, policie použila vodní děla.

Protiizraelská demonstrace v italské VicenzeVideo: Reuters

 
Článek

Dav demonstrantů se střetl s policií po protestním pochodu ulicemi města. Protestující držely transparenty s nápisy „Osvoboďte Palestinu“ nebo „Zastavte bombardování Gazy“, uvedla agentura AFP.

Za pomoci vodních děl se nakonec policii povedlo rozvášněný dav, který házel na policisty petardy a dýmovnice, rozehnat.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Protiizraelští demonstranti se v sobotu 20. ledna 2024 střetli s policií v severoitalském městě Vicenza

Násilné protesty okamžitě odsoudil starosta města Giacomo Possamai, který uvedl, že pro násilí neexistuje žádné ospravedlnění. „Demonstrovat za mír násilím je protimluv,“ dodal ve svém prohlášení zveřejněném na sociálních sítích.

Od pátku do úterý se ve Vicenze koná mezinárodní veletrh šperků Vicenzaoro, kterého se účastní na 1300 vystavovatelů ze 40 zemí. Podle mluvčího veletrhu se nepokoje odehrály několik kilometrů od místa konání a neohrozily tak jeho průběh.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Protiizraelští demonstranti se v sobotu 20. ledna 2024 střetli s policií v severoitalském městě Vicenza

Stovky lidí přišly protestovat proti postoji vlády k izraelským útokům v Gaze

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám