Hlavní obsah

Prostitutka Jessica: Strachem složenky nezaplatím. Někteří neodloží roušku vůbec

Právo, znk
Boloňa

Pandemie koronaviru tvrdě zasáhla všechna zaměstnání bez výjimky - včetně nejstaršího řemesla na světě. O problémech řekla listu La Repubblica Jessica z Boloně, která se už musela vrátit k nabízení sexu.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Náměstí Maggiore v Boloni

Článek

„Začala jsem znovu pracovat od 6. května. Strach mám, ale nějakým způsobem se znovu začít musí. Strachem si nezaplatím nákup v supermarketu ani složenky,“ svěřila se Jessica, která přijímá klienty ve svém bytě v italské Boloni.

„Někteří z mých zákazníků, ženatí anebo žijící s partnerkou, se už nemohli dočkat,“ prozradila. I zde ale musí dodržovat určitá pravidla: „Když muž ke mně přijde, musí se zout a obout si pantofle. Pak ho pošlu do koupelny, kde má k dispozici dezinfekci, ústní vodu, intimní mycí gel a svou osobní osušku. Po každém styku navíc měním prostěradlo.”

Někteří klienti jsou mimořádně obezřetní i během sexu. „Několik jich roušku neodloží po celý styk, jiní jsou uvolněnější,“ přiblížila Jessica listu La Repubblica.

Čtyři sta tisíc za měsíc

Prozradila, že normálně bere minimálně 300 eur (asi osm tisíc korun) na hodinu. „Před koronavirem jsem vydělávala deset až patnáct tisíc eur (276 až 414 tisíc korun) za měsíc,“ dodala s tím, že díky tomu i přes nucenou koronavirovou přestávku nezažila ekonomické problémy. „Nemůžu ale nepracovat navěky, nemůžu čekat, až bude vakcína,“ poznamenala.

„Dělám práci, kterou chci, jsem svobodná, jsem pánem svého času, můžu si vybrat, kdo ke mně přijde a kolik mi zaplatí. Když si člověk zvykne na tak vysoký standard, jen stěží pak dokáže slevit a vrátit se třeba k osmihodinové práci někde v kanceláři,“ podotkla.

Zdaleka ne všechny prostitutky jsou však na tom stejně dobře jako Jessica. Jak upřesnil Mike Morra z webu Escort Advisor, který zprostředkovává placené společnice, na 80 procent z nich se za krize rozhodlo nepracovat.

„Covid-19 nás zruinoval, nemohly jsme pracovat. Já osobně nevycházím s penězi, přemýšlela jsem už, že se obrátím na charitu,“ řekla Baby Moana, která pochází z Neapole. „Státní pomoc? Pro stát neexistujeme, nanejvýš si pomáháme mezi sebou,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám