Hlavní obsah

Případ zmizení Madeleine McCannové se po 15 letech blíží rozluštění

Německý vyšetřovatel případu zmizení Madeleine McCannové tvrdí, že existují „nové důkazy“, jež spojují hlavního podezřelého Christiana Bruecknera s únosem tehdy tříleté dívenky, píše server deníku The Daily Mail.

Foto: Met Police

Zmizelá Madeleine McCannová

Článek

Prokurátor Hans Christian Wolters v úterý ve vysílání portugalské televize uvedl, že si „je jistý, že dívenka byla zavražděna a že to udělal Brueckner“. „Vyšetřování stále pokračuje a našli jsme nějaká nová fakta, nějaké nové důkazy, ne forenzní důkazy, ale důkazy,“ řekl.

Případ Madeleine McCannové: Portugalci oficiálně označili podezřelého

Zahraniční

Zopakoval tak své tvrzení z roku 2020, že Brueckner, který si ve vězení odpykává trest za znásilnění seniorky, je zodpovědný za vraždu tříleté Madeleine. „Jsme si jisti, že zabil Madeleine McCannovou. V tuto chvíli vám nemohu poskytnout žádné další podrobnosti,“ dodal.

Deník The Sun spekuloval, že novým důkazem jsou vlákna z růžového pyžama Maddie, která se zachytila v zadní části dodávky, kde dívka ležela svázaná.

Na otázku moderátorky, zda je „pravda, že v dodávce Christiana Bruecknera se našlo něco z Madeleine McCannové“, Wolters odpověděl: „Nebudu komentovat podrobnosti vyšetřování.“ Ale když na něj moderátorka naléhala: „Ale nemůžete to popřít?“ Wolters odpověděl: „Nechci to popírat,“ a dodal: „Podezřelý ještě nebyl informován.“

Kdo je podezřelý v případu dávného zmizení malé Maddie?

Evropa

Podle německého práva nemohou být podrobnosti policejního vyšetřování zveřejněny, dokud podezřelému a jeho právníkům nejsou poskytnuty veškeré informace.

Cristiana Bruecknera německá policie označila za pravděpodobného vraha malé Madeleine McCannové už před dvěma lety. Vyšetřovatelé tehdy uvedli, že mají „konkrétní důkazy“, že je mrtvá.

Ale od té doby případ jako by uvízl na mrtvém bodě. To vyvolalo spekulace, že neexistuje dostatek důkazů o jeho účasti v případu zmizení dívky. Brueckner tvrdí, že má alibi na noc, kdy dívka zmizela.

Tříletá Madeleine zmizela v roce 2007 během rodinné dovolené v portugalské Praia da Luz. Nikdy nebyla nalezena a vyšetřovatelé se domnívají, že byla unesena z prázdninového apartmánu v letovisku Algrave, kde rodina pobývala.

Reklama

Výběr článků

Načítám