Hlavní obsah

Při tradičním vypouštění býků v Palomě byly zraněny už desítky lidí

Nejméně 61 lidí bylo lehce zraněno při sobotím v pořadí již pátém běhu před býky ve španělské Pamploně. Informovala o tom agentura DPA. V pátek při této tradiční španělské zábavě přišel o život jeden člověk. Stalo se tak poprvé za 14 let.

Článek

V nemocnici v sobotu skončilo sedm lidí, většina s lehkými zraněními hlavy. Byl mezi nimi i Ir, kterého býk povalil na zem ve stejných místech, kde v pátek přišel o život sedmadvacetiletý Španěl. Muž zemřel poté, co mu zdivočelé zvíře prorazilo rohem plíce a těžce jej poranilo na krku.

Obětí býčích rohů v Pamploně se naposledy v roce 1995 stal dvaadvacetiletý Američan Matthew Tassio. V roce 2005 zemřel v důsledku poranění hlavy po měsících strávených v kómatu třiašedesátiletý Španěl Fermín Etxeberri.

Osmidenní oslavy svátku svatého Fermína spojené s vypouštěním býků do úzkých křivolakých uliček města si každoročně vyžádají řadu raněných. Podle agentur dosud při těchto závodech s býky zemřelo s páteční obětí celkem 15 lidí.

Oslavy, jejichž tradice sahá do 16. století, přitahují milovníky adrenalinových dobrodružství z celého světa. Ti se při běhu 825 metrů dlouhým koridorem snaží dostat co nejblíže býčím rohům. Oslavy potrvají do 14. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám