Hlavní obsah

Při požáru v Istanbulu zemřelo 29 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při úterním požáru v Istanbulu zemřelo 29 lidí a desítka dalších byla zraněna. Hořelo v budově, v jejímž sklepě se rekonstruoval noční klub. Podle agentur o tom informovali představitelé místních úřadů. Na místě jsou stále záchranáři a policie, oheň se už podařilo uhasit.

Požár v IstanbuluVideo: Reuters

 
Článek

Příčiny požáru nejsou jasné, podle místního tisku začalo hořet kolem 12:00 SELČ v městském obvodu Beşiktaş v evropské části Istanbulu. Podle svědků oheň vzplál v podzemí 16podlažní budovy, kde se nachází noční klub Masquerade. Ten v době postního měsíce ramadánu procházel renovací.

Web listu Hürriyet uvedl, že v blízkosti jeviště došlo k explozi, která zažehla požár. Dým z něj rychle naplnil celou budovu a „uvěznil v ní mnoho lidí“.

První informace mluvily o tom, že zahynulo 15 lidí. „Dalších osm se zranilo, z nichž sedm je ve vážném stavu,“ uvedl v prohlášení úřad istanbulského guvernéra. Později úřady bilanci zvýšily na 29 mrtvých a nejméně deset zraněných.

Istanbulský guvernér Davut Gül uvedl, že dosavadní poznatky z vyšetřování naznačují „nedbalost při rekonstrukci“.

Rozestavěná výšková budova v Brazílii vzplála, rozžhavené kusy padaly na ulici

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám