Hlavní obsah

Při požáru v budapešťské nemocnici zemřela mladá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Život mladé ženy a dva zraněné si vyžádal nedělní požár v nemocnici v XI. budapešťském obvodě. Agenturu MTI o tom informoval mluvčí záchranářů Pál Győrfi.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru nemocnice v Budapešti zemřel jeden člověkVideo: AP

 
Článek

Podle hasičů vznikl požár v přízemí budovy. „Z budovy bylo evakuováno 56 pacientů. Byli převezeni do jiných nemocnic,“ dodal mluvčí. Mladá žena zemřela v důsledku rozsáhlých popálenin, další dva lidé se nadýchali kouře.

Na místě zasahovalo 70 hasičů s 18 kusy hasičské techniky. V dopoledních hodinách se podařilo požár uhasit a hasiči zabránili jeho dalšímu šíření.

Mluvčí hasičů Mété Kisdi informoval, že požár zasáhl jen pět metrů čtverečních, ale do dalších prostor se rozšířil hustý kouř. Na ulici před nemocnicí se v panice shromáždilo několik desítek pacientů.

Přetížený regál s potravinami zabil v Maďarsku člověka

Evropa

„Kouř pronikl také na jednotku intenzivní péče, kde nebylo možné odpojit pacienty od přístrojů. Místnosti se však podařilo vyvětrat,“ uvedl deník Blikk.

Příčina požáru zatím není jasná, ale podle předběžných informací se požár rozšířil z jednoho z přístrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám