Hlavní obsah

Při pitvě zemřelé české dívky nenašli v Chorvatsku stopy násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Na těle pětileté dívky z Česka, která zemřela ve středu ráno na dovolené v chorvatském Medulinu, se při pitvě nenašly žádné stopy násilí. Příčina smrti zatím není známa, informoval portál listu Večernij list a server Index. Chorvatská média o holčičce dříve informovala jako o čtyřleté. Istrijský policejní odbor uvádí, že ve spolupráci s krajským státním zastupitelstvím v Pule nadále vyšetřuje okolnosti smrti dítěte.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

„Na těle dítěte nebyly nalezeny žádné stopy násilí a byl nařízen další znalecký posudek. Pitevní zpráva bude předložena příslušnému státnímu zastupitelství,“ uvedla policie.

Dívka si před smrtí stěžovala na bolesti břicha, už v noci na středu s ní proto rodina jela na pohotovost. Z ní však byla propuštěna, uvedla chorvatská média. Policie poté přijala oznámení, že dívka z České republiky potřebuje lékařskou pomoc, a ve středu brzy ráno byla přivolána záchranka. Dítěti, které bylo oživováno asi hodinu, však nedokázala pomoci. Medulin leží v nejjižnější části Istrie, asi deset kilometrů od Puly.

Server Index s odkazem na své zdroje uvedl, že se ve znaleckých posudcích hovoří o řadě dalších vyšetření, včetně dodatečných kontrol látek v krvi či histologických rozborů. Zdroj uvádí, že nějakou dobu potrvá, než budou dokončeny výsledky všech vyšetření a zjistí se příčina úmrtí. Již dříve se hovořilo o akutním zánětu slepého střeva, respektive jeho prasknutí, ale oficiálně to nebylo potvrzeno.

V Chorvatsku zemřela čtyřletá holčička z Česka

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám