Hlavní obsah

Při nehodě u Nitry zahynulo 12 lidí, řidič náklaďáku dostal osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiašedesátiletého řidiče nákladního vozu, který v roce 2019 u slovenského města Nitra narazil do autobusu, poslal odvolací soud v pondělí na osm tel do vězení. O život tehdy přišlo dvanáct lidí.

Foto: Hasiči SR

Havárie autobusu u Nitry

Článek

Odvolací soud tak potvrdil původní rozsudek soudu nižší instance. „Odvolací soud nezjistil důvody na změnu napadeného rozsudku soudu I. stupně ve prospěch obžalovaného, a proto odvolání obžalovaného zamítl jako nedůvodné,“ uvedla podle webu noviny.sk mluvčí krajského soudu v Nitře Lena Kiradžiev. Rozsudek je tak pravomocný.

K nehodě došlo 13. listopadu 2019, když nedaleko Nitry narazil nákladní vůz plně naložený kamením do linkového autobusu. V autobusu zahynulo dvanáct lidí a dalších devatenáct bylo zraněno. Podle znalců měl nákladní vůz výrazně podhuštěné pneumatiky. Plně naložený náklaďák se kvůli tomu dostal do smyku a narazil do protijedoucího autobusu, který se v důsledku nárazu převrátil.

„Z kopce jel nákladní vůz velmi rychle a na mokré silnici začal doslova tancovat. Řidič autobusu se snažil předejít srážce, stáhl se na okraj silnice, ale nákladní vůz ho trefil do boku a autobus se převrátil do příkopu u silnice,“ líčil tehdy situaci svědek, který projížděl kolem.

Mezi oběťmi bylo pět nezletilých studentů, tři dívky a dva chlapci ve věku 15 až 17 let. Čtyři byli studenty střední odborné školy v Nitře a jeden gymnázia v Nitře. Nejstarší oběti bylo 70 let. Většina obětí pocházela z obce Kolíňany.

Padlo obvinění za tragickou nehodu autobusu u Nitry, řidiči náklaďáku hrozí až 10 let

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám