Hlavní obsah

Při kontrole jízdenek prořízl černý pasažér policistovi hrdlo

– Londýn
Novinky,

Dva policisty ve středu pobodal na západě Londýna Brit, kterého chtěli zkontrolovat, zda zaplatil jízdné. Když se ho muži zákona pokoušeli zadržet, protože si jeden z nich uvědomil, že jde o řidiče odsouzeného za zabití, který nenastoupil trest, jednomu z nich prořízl krk.

Foto: Novinky

Článek

Hrůzný výjev, který viděly stovky Londýňanů vracejících se z vánočních nákupů v Ealing Broadway, začal zcela nevinnou kontrolou jízdenek, při které londýnský policista spolupracoval se strážníkem.

Muž, který nezaplatil jízdné ve výši 1,20 libry za cestu autobusem 207, jednoho policistu chytil pod krkem a pak mu prořízl hrdlo. Druhého bodal do paží a rukou. Nakonec policisté, kteří křičeli, ať někdo rychle poskytne první pomoc pořezanému, útočníka povalili a přišlápli mu ruku. Pak mu dali pouta na ruce i nohy.

Ukázalo se, že jde o řidiče, který byl poslán do vězení za zabití, neboť svou nebezpečnou jízdou zavinil smrtelnou nehodu. Trest ale nenastoupil a ocitl se na seznamu hledaných osob, podle kterého ho jeden z mužů zákona poznal.

Oba policisté útok přežili, k čemuž přispěly i neprůstřelné vesty, ale 23letý konstábl zůstal po operaci krku v nemocnici. Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný. Druhý, 27letý muž, který pracuje pro tým zajišťující bezpečí v dopravě, byl po ošetření bodnořezných ran propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám