Hlavní obsah

Polský paralympionik zkolaboval v bazénu, plavčík pro něj neskočil, zřejmě neuměl plavat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vratislav

Polská policie vyšetřuje incident ve sportovním centru Orbita ve Vratislavi (Wroclaw), kde v plaveckém bazénu zkolaboval paralympionik. Přivolaný plavčík se podle svědků bál skočit do vody.

Foto: Khalid Al-mousily, Reuters

V bazénu ve Vratislavi bylo blízko k tragédii. Ilustrační snímek

Článek

Polský paralympionik dostal během tréninku ve vyhrazené dráze infarkt a jeho bezvládného těla na dně bazénu si všimla jedna z návštěvnic až po zhruba čtyřech minutách. Obratem upozornila nejbližšího plavčíka, který však místo toho, aby pro muže skočil do vody a vytáhl jej, začal podle listu Gazeta Wyborcza zoufale volat o pomoc.

Podle svědků plavčík buď neuměl plavat, nebo se bál skočit do vody.

Muž na Frýdecko-Místecku se vážně zranil při skoku do bazénu

Krimi

Bezvládné tělo paralympionika záhy vytáhl z vody plavecký instruktor s jiným plavčíkem, kteří na místo přiběhli z opačné strany bazénu. „Při oživování použili automatický defibrilátor a přivolali záchrannou službu, jež muže v bezvědomí odvezla do nemocnice,“ popsali situaci svědci.

Událost se stala před měsícem, do médií se však dostala až teď. V jakém stavu je postižený sportovec, není známo, nicméně vratislavská policie na svém webu uvedla, že zahájila vyšetřování ve věci přímého ohrožení života.

Na Uherskohradišťsku se cyklistovi zastavilo srdce, zachránil ho svědek

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám