Hlavní obsah

Polský Fritzl byl odsouzen na 12 let do vězení

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bialymstok

Za znásilňování dcery, která mu pak porodila dvě děti, a psychické i fyzické týrání dalších rodinných příslušníků poslal soud v polském Bialymstoku na 12 let do vězení Krzystofa Bartoszuka (47).

Článek

O odsouzení násilníka informoval web Gazety Wyborczej. Bartoszuka, jemuž média přezdívají polský Fritzl podle Rakušana, který 24 let držel v plesnivé podzemní kobce a znásilňoval dceru, zadržela policie v září 2008.

Stalo se poté, co jeho manželka a dcera Alicja, dnes 23letá žena, přerušily dlouhé mlčení a oznámily policii, co se v rodině odehrávalo. Dcera vypověděla, že otec ji poprvé znásilnil jako 15letou.

V letech 2005 a 2007 z incestního vztahu porodila dva chlapce, které na příkaz otce nechala v nemocnici na osvojení.

Při vynášení rozsudku soudce Andrzej Czapka uvedl, že Bartoszuk se k dceři choval jako k věci, která je jeho majetkem, a myslel výlučně na své fyzické potřeby. Zároveň jí vyhrožoval, že pokud někomu řekne pravdu, zabije ji.

Czapka zdůraznil, že více než pětileté znásilňování Alicje zanechalo v její psychice trvalé následky. Upozornil, že její matka a manželka věděla o všem, avšak až do roku 2008 nezasáhla.

„Ačkoli se Bartoszuk choval násilně vůči ní i dalším členům rodiny, její lhostejnost je přece jenom zarážející,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám