Hlavní obsah

Polskem otřásá případ vraždy dítěte. Otčím ho hodil na rozpálená kamna

• Aktualizováno

Po 35 dnech prohrál boj o život osmiletý chlapec z polského města Čenstochová, kterého hodil na plotnu rozpálených kamen jeho nevlastní otec. Sedmadvacetiletý muž navíc na už tak spálené dítě chrstl vroucí vodu. Za čin, který šokoval celou zemi, nyní 27letému pachateli hrozí doživotní vězení. Upozornil na to magazín Fakt.

Foto: Profimedia.cz

Auto polské policie

Článek

Dítě s mimořádně závažnými popáleninami hospitalizovali až poté, co se o útoku dozvěděl jeho biologický otec. Ukázalo se, že už bylo přes veškerou péči a snahu zdravotníků pozdě.

V původní verzi článku jsme chybně uváděli, že byl chlapci teprve jeden rok. Za nepřesnost se omlouváme.

Případ v uplynulých týdnech vzbudil v Polsku velkou pozornost i kvůli tomu, že malému Kamilovi nepomohli jiní dospělí, kteří s ním žili, ani úřady nebo škola.

Matka hrůzný čin, která spáchal její partner, několik dní tajila, upozornil v úterý deník Fakt.

Čin, který nelze popsat slovy

„Neexistují slova, která by popisovala, co se tomu dítěti stalo. Pachatel mu úmyslně způsobil bolest, která vedla k jeho smrti,“ konstatoval ministr spravedlnosti a generální prokurátor v jedné osobě Zbigniew Ziobro.

Zároveň informoval, že nařídil, aby prokuratura okamžitě změnila právní kvalifikaci ze zabití na vraždu.

Pachateli hrozí nejpřísnější možný trest - doživotní vězení. Matka čelí obvinění z toho, že chlapce vystavila bezprostřednímu ohrožení života a zdraví a že mu neposkytla pomoc. Obviněna byla i Kamilova teta a její druh.

Tříletého chlapce mlátil za to, že si oblékl ponožku naruby, skoro ho zabil. Odsedí si 16 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám