Hlavní obsah

Polovina Němců věří, že se běženci začlení. Chtějí ale limit

– Berlín • Aktualizováno

Názor, že se integrace běženců podaří, zastává v Německu 52 procent lidí. Současně ale žádají, aby země zavedla strop pro příjem uprchlíků. Že se integrace nepovede, si myslí 29 procent dotázaných. Plyne to z průzkumu společnosti Infratest Dimap, který zveřejnila rozhlasová stanice NDR ve svém politickém magazínu Panorama.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Migranti v řeckém přístavu Pireus

Článek

Největší část dotazovaných (38 procent) chce, aby strop pro příjem uprchlíků činil 200 tisíc lidí ročně, 17 procent Němců se domnívá, že by jich mohlo být půl miliónu. Pouze tři procenta by souhlasila s miliónem uprchlíků. Podle 21 procent dotázaných by do země neměl přijít žádný uprchlík.

Většina občanů (77 procent) se obává, že kvůli uprchlické krizi se zvýší zadlužení země a obcí. Více než polovina dotázaných (58 procent) předpokládá, že platby, které stát vydává na uprchlíky, ještě vzrostou.

Plných 72 procent dotázaných se obává, že se bude hůře shánět bydlení, 45 procent dotázaných vidí velkou konkurenci na trhu práce a 62 procent má strach z růstu kriminality. Podle 61 procent z nich žádný pokles blahobytu nehrozí.

Průzkum se uskutečnil na základě dotazování 1025 respondentů.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám