Hlavní obsah

Útok v centru Glasgow, tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva lidé zahynuli v hotelu v centru skotského města Glasgow po útoku muže s nožem. Policie pachatele postřelila, ten později zemřel. Při incidentu utrpělo zranění šest lidí včetně jednoho policisty, který je ve vážném stavu v nemocnici. O motivech násilného činu není nic známo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři zasahují na místě útoku v GlasgowVideo: AP

 
Článek

„Mohu potvrdit, že podezřelého muže postřelil ozbrojený policista,“ uvedl policejní velitel Steve Johnson. Útočník později zemřel. Policie ujistila veřejnost, že má situaci pod kontrolou a že jí momentálně nehrozí žádné nebezpečí.

Očití svědci televizi popsali, že na místě viděli zakrvácené lidi, které vynášeli na nosítkách z hotelu Park Inn. „Viděl jsem, jak na zemi leží muž afrického původu, neměl na sobě boty. Byl na zemi a někdo mu držel ruku na boku –nevím, jestli šlo o střelné zranění nebo bodné zranění,“ řekl očitý svědek Craig Milroy, který policejní zásah viděl z nedaleké administrativní budovy.

Britská média uvádějí, že útok nožem se odehrál ve schodišťové hale hotelu, kde byli ubytováni převážně žadatelé o azyl. O incidentu už byli informování představitelé vlády včetně premiéra Borise Johnsona.

„Zprávy z centra Glasgow jsou opravdu hrozné. Mé myšlenky míří za všemi zúčastněnými. O vývoji situace jsem pravidelně  informována. Prosím, pomozte bezpečnostním složkám tak, že se vyhnete místu činu, a nešiřte nepotvrzené informace,“ napsala na Twitteru šéfka Skotské národní strany Nicola Sturgeonová.

Foto: @jatv_scotland, Reuters

Policisté na místě incidentu ve skotském Glasgow.

Foto: Profimedia.cz

Zásah v centru Glasgow.

Reklama

Výběr článků

Načítám