Hlavní obsah

Policie v Bosně zastřelila nejhledanějšího zločince v zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarajevo

Jedenáctidenní intenzivní pátrání po Edinovi Gačičovi, nejhledanějším zločinci v Bosně, skončilo v úterý odpoledne nedaleko Sarajeva. Muž zemřel v přestřelce, zraněn byl i jeden policista.

Foto: AP

Policie zastřelila vraha Edina Gačiče

Článek

Policie pátrání po Gačičovi zahájila předminulý pátek, kdy se ve vsi Podorašac nedaleko Sarajeva našlo tělo majitele obchodu s potravinami. O den později prý rovněž poblíž bosenské metropole zabil policistu, který hlídal policejní výcvikové středisko.

Proč zabíjel, policie zatím nesdělila. Vraždy podle agentury AP vyvolaly v Bosně paniku a policie do pátrání po pachateli nasadila 1200 lidí. Úřady vypsaly odměnu ve výši 25 tisíc eur (646 800 korun) za informace o tom, kde se nachází.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po vrahovi Edinu GačičoviVideo: AP

Gačić byl v roce 1999 odsouzen ke 14 letům vězení za vraždu muže, který s ním ve válce na začátku 90. let sloužil v jednotce muslimských dobrovolníků. V roce 2002 během víkendové propustky z vězení zabil svoji matku. Následně byl odsouzen ke dvaceti letům ve vězení.

Ke konci svého trestu byl vězněn v Bihači, kde správa tamního vězení upozorňovala úřady, že v jeho případě hrozí recidiva, a doporučovala, aby byl přeložen do zařízení pro psychicky nemocné, informuje portál Balkan Insight. Nic se ale nestalo a Gačić se dostal předčasně na svobodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám