Hlavní obsah

Policie nechala „britského Fritzla“ šestkrát uniknout

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie svou nedůsledností nechala šestkrát uniknout 56letého muže, který v uplynulých letech opakovaně znásilňoval své dvě dcery a počal s nimi devět dětí. Jedenkrát mu dokonce pomohla uprchlou dceru získat zpět. Napsal to deník The Daily Telegraph s odkazem na rodinné příbuzné.

Foto: Novinky

Článek

Muž dcery znásilňoval 28 let, tedy ještě o čtyři roky déle než Rakušan Josef Fritzl, jenž s dcerou počal sedm dětí, dokud ho v dubnu v Amstettenu nezatkla policie.

Podle svědectví jednou dokonce policie na základě jeho telefonátu pomáhala otci získat zpět jednu z dcer, která i se svým dítětem utekla k babičce z matčiny strany. Ta prý měla na incest podezření a policistovi to oznámila. On ji ale ignoroval a varoval, že pomluva je trestným činem.

Byla to jedna z šesti promarněných příležitostí násilníka zastavit, napsal Daily Telegraph. Příbuzní tvrdí, že případ policii nahlásili poprvé v osmdesátých letech, když jedna z dcer kvůli zlomené noze skončila v nemocnici.

Další varovný signál přišel zprostředkovaně od zástupce ředitele školy. Když se navíc narodily další děti, babička volala na policii znovu, a stejně tak obavy na stanici osobně v roce 1997 hlásil bratr zneužívaných dívek.

Teta dívek deníku řekla, že její matka, která mezitím zemřela, muže podezřívala hned od prvního porodu starší vnučky. „Dítě se narodilo zdeformované. Bylo nám hrozně. Hodně jsme se jí ptali, ale ona odmítala říct, kdo je otcem,“ vysvětlila.

Násilnického otce v úterý sheffieldská porota odsoudila na 25 doživotí.

Reklama

Související články

Britský Fritzl dostal 25 doživotí

Sheffieldský soud v úterý odsoudil hned dvacetpětkrát na doživotí šestapadesátiletého Brita, který přes 25 let znásilňoval své dvě dcery a počal s nimi devět...

Výběr článků

Načítám