Hlavní obsah

Policie evakuovala v Kolíně nad Rýnem katedrálu, šlo o planý poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Jedna z nejnavštěvovanějších památek na severu Německa - gotická katedrála v Kolíně nad Rýnem - musela být v pátek dopoledne evakuována. Okolí bylo uzavřeno a na místě zasahovala policie se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání výbušnin, napsal server týdeníku Focus. Poplach byl planý, jak se ukázalo. Vyvolal ho 25letý, podivně se chovající Rumun pod vlivem drog. Policie muže zatkla.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála v Kolíně nad Rýnem.

Článek

Ochranka si všimla mladého muže, který přijel ke katedrále v dodávce a zaparkoval s ní na prostranství před památkou. Poté opakovaně do katedrály vcházel a zase z ní vycházel. Ostraha proto pojala podezření, že mladík plánuje teroristický útok.

Nasazení policie v kolínském dómu. Důvodem je podezřelý muž. Je pod kontrolou. Kolínský dóm je uzavřen. Probíhá prohlídka za pomoci služebních psů. Další informace budou následovat, píše policie v uvedeném tweetu.

Podle policejních informací museli všichni návštěvníci katedrálu opustit. Místo pak prohledali pyrotechnici kvůli možnému uložení výbušniny, ale žádnou nenašli.

Reklama

Výběr článků

Načítám