Hlavní obsah

Policejní akce v Německu: V Bavorsku chtěli udeřit mladíci, v Drážďanech dopadli pumového útočníka

Berlín

Německá policie ve čtvrtek zadržela dva mladíky, které podezřívá z přípravy teroristického útoku. Chlapci ve věku 15 a 17 let, kteří jsou německými občany, údajně plánovali zaútočit na veřejnou budovu u bavorského města Aschaffenburgu. Policie také v týž den zadržela muže, jehož podezřívá ze zářijových pumových útoků v Drážďanech.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Zásahová jednotka německé policie

Článek

Agentura DPA, která o případech v pátek informovala, upozornila, že by mladíci plánující útok v Bavorsku mohli být psychicky nemocní. Úřady nicméně uvedly, že se u nich našly konkrétní plány a symboly Islámského státu a materiály s radikálně islamistickou propagandou.

Mladíci si chtěli opatřit zbraně, ale to se jim nepodařilo. Policie je zadržela v Aschaffenburgu a v Mannheimu.

Muž v Drážďanech odpálil nálož u mešity

Německá policie současně ve čtvrtek zadržela 29letého muže, jehož podezřívá ze zářijového pumového útoku u mešity v Drážďanech a také u tamního kongresového centra. Podomácku vyrobené výbušniny explodovaly na ulici ve večerních hodinách a nikoho nezranily. Na mladíka ukázaly rozbory DNA na místech činu.

Podle deníku Bild je podezřelým Nino K., který se také loni v létě účastnil demonstrace hnutí Pegida proti imigrantům v Drážďanech a hovořil k zúčastněným z pódia.

Policie potvrdila, že u něj doma našla materiál využitelný k výrobě výbušnin.

Podezřelý podle médií vystupoval na demonstraci hnutí Pegida.

Reklama

Výběr článků

Načítám