Hlavní obsah

Po smrtelném útoku ve slovenské škole někdo vyhrožuje ředitelce dalšího ústavu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelce slovenské základní školy v obci Žabokreky nad Nitrou v okresu Partizánske na internetu vyhrožují. Po nedávném smrtelném útoku ve škole ve městě Vrútky má ředitelka školy Václava Juríková strach o život. Na její adresu někdo napsal, že „hadovi je potřeba uříznout hlavu”.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Za toho hada se vnímám já. Rodina mě už nechtěla ani pustit do práce,“ říká s pláčem ředitelka.

„Sledují, kde se pohybuji, a fotí mě i moji zástupkyni,“ dodala Juríková. Podle televize Markíza obyvatelé obce tuší, kdo za vyhrožováním stojí, a řekli to policejním vyšetřovatelům.

Ředitelka školy v pondělí rovněž vypovídala na policii. „Policie přijala trestní oznámení a rozhodne v zákonné lhůtě. Byla přijata preventivní opatření,“ uvedl mluvčí trenčínské policie Pavol Kudlička.

Slovenská policie vyvrací hoax, že vrah ze školy byl Rom

Evropa

Škola byla uzavřena

Starosta obce Cyril Cabadaj na nic nečekal a školu až do odvolání uzavřel. „Vše se semlelo v takovémto čase jako událost ve Vrútkách a lidé se obávají, že u nás se stane něco podobného,“ vysvětlila ředitelka školy.

Ve čtvrtek zaútočil 22letý muž s nožem na učitele a děti ve škole ve městě Vrútky. Zavraždil zástupce ředitele školy, zranil učitelku, školníka a dvě děti. Policisté útočníka zastřelili.

Prchající matky a boj nablízko. Video zachycuje zásah proti útočníkovi ve Vrútkách

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám