Hlavní obsah

Po pádu z londýnské galerie Tate Modern zemřel muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Tate Modern byla v pátek dopoledne uzavřena poté, co z budovy spadl muž a zemřel. Podle stanice BBC na místo těsně po incidentu přijeli záchranáři, dotyčnému ale už nedokázali pomoci.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Budova londýnské galerie Tate Modern

Článek

Londýnská policie podle BBC smrt označila za neočekávanou, nepovažuje ji ale za podezřelou. „Probíhá vyšetřování s cílem identifikovat muže a informovat jeho rodinu,“ uvedla. „Všechny naše myšlenky jsou v tuto chvíli s rodinou a přáteli toho člověka,“ dodala.

Londýnské galerie Tate Modern se v roce 2019 stala dějištěm útoku Brita Jontyho Baveryho na tehdy šestiletého chlapce z Francie. Dítě, které shodil z vyhlídky, pád přežilo, ale má trvalé následky. Londýnský soud poslal pachatele, jemuž bylo v době činu 17 let, na 15 let do vězení.

Bavery krátce po činu uvedl, že ho spáchal s cílem někomu v galerii ublížit, aby mohl být ve zprávách. BBC tehdy uvedla, že trpí poruchou autistického spektra, obsedantně kompulzivní poruchou a nejspíše také poruchou osobnosti.

Britský mladík shodil dítě z vyhlídky, dostal 15 let

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám