Hlavní obsah

Dva Češi a slovenský pilot zemřeli při pádu letadla na Slovensku

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalica
Aktualizováno

V okrese Skalica v Trnavském kraji spadlo v pátek dopoledne malé letadlo. Zemřeli všichni tři lidé, kteří byli na palubě stroje – jeden Slovák a dva Češi. Mluvčí krajského ředitelství hasičů v Trnavě Lena Košťálová potvrdila, že letadlo bylo registrované v České republice. Slovenský ministr dopravy Andrej Doležal uvedl, že stroj letěl v pátek dopoledne z Brna.

Foto: HZZ Skalica

Zřícené letadlo.

Článek

Posádka letounu byla podle tamní policie a hasičů patrně z Česka. Podle portálu televize Markíza by naopak mezi oběťmi nehody měl být manželský pár z jihu Slovenska.

Stroj se zřítil nedaleko obce Mokrý Háj, asi 15 kilometrů od Hodonína, a začal hořet.

„Hasiči z Holíče momentálně zasahují v katastru obce Mokrý Háj, kde spadlo malé čtyřmístné letadlo, které po dopadu na zem zachvátil oheň. Po příjezdu na místo začali hasit stroj, kde byli tři lidé, které našli bez známek života,“ uvedli na webu.

Podle Denníku N se jednalo o letadlo české výroby Evektor VUT100-120iX a měl to být model, který je ještě ve vývoji.

Podle stránky flighradar24.com letadlo s označením OK-MIH startovalo v deset hodin dopoledne z Brna a směřovalo na Slovensko.

Podle web tvnoviny.sk letadlo pilotoval 47letý Slovák a při havárii přišli o život také dva občané České republiky ve věku 52 a 29 let.

„Všechny okolnosti pádu letadla prověřujeme. Na místo byl přivolán letecký úřad,“ uvedla policie na sociální síti.

Reklama

Výběr článků

Načítám