Hlavní obsah

Passerův průlet Německem v Bugatti zkritizovalo tamní ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaskadérský kousek českého miliardáře Radima Passera na německé dálnici okomentovalo spolkové ministerstvo dopravy. Jízdu jeho hypersportu Bugatti Chiron na tahu A2 mezi Berlínem a Hannoverem rychlostí 417 kilometrů v hodině považuje za bezohlednou.

Foto: Youtube

Radim Passer testoval svůj sporťák na německé dálnici a dosáhl rychlosti 417 km/h.

Článek

„Odsuzujeme jakékoliv chování v dopravě, které ohrozí ostatní účastníky silničního provozu. Každý účastník provozu se musí chovat tak, aby nikoho neohrozil nebo neomezil víc, než je nutné,“ upozornilo v souvislosti s kouskem bohatého Čecha německé ministerstvo dopravy podle agentury AP.

Nepřímo tím konstatovalo, že si Passer na německé dálnici, kde předpisy nestanovují maximální povolenou rychlost, počínal bezohledně. „Vyhláška vyžaduje, aby řidič jel jen takovou rychlostí, aby měl vůz pod neustálou kontrolou,“ podotklo dále německé ministerstvo.

Passer tvrdí, že své Buggati pod kontrolou měl. „Bezpečnost byla na prvním místě. Díky bohu, že byly podmínky příhodné a bezpečné, takže jsme mohli dosáhnout rychlosti 417 kilometrů v hodině, radoval se podle AP muž, jehož magazín Forbes vzhledem k majetku v hodnotě 6,6 miliardy korun vyhodnotil jako 33. nejbohatšího Čecha.

Český miliardář Passer testoval své bugatti na německé dálnici, vytáhl to na 417 km/h

AutoMoto

Passer si vybral přehledný úsek A2 v neděli ráno, kdy je komunikace téměř prázdná. Kamera snímala z palubní desky celou jízdu. Video výše, které Passer umístil na Youtube, ukazuje údaje z tachometru a GPS. Na vrcholu dosahuje se svým hypersportem rychlosti 417 km/h.

Přeji vám hezký den

Jízda se uskutečnila v červenci, ale první video z ní umístil na YouTube až loni v listopadu. Video z kokpitu zveřejnil na začátku ledna a upozornil na něj německý týdeník Focus.

Na záběrech je i pár vozů, které Passer předjíždí. Pro ně napsal na zadní sklo vzkaz: „Přeji hezký den.“ Bylo to vůbec čitelné pro předjížděného v tak šílené rychlosti, ptá se Focus?

Reklama

Výběr článků

Načítám