Hlavní obsah

Český miliardář Passer testoval své bugatti na německé dálnici, vytáhl to na 417 km/h

Jeden z nejbohatších Čechů miliardář Radim Passer testoval svůj vůz Bugatti Chiron na německé dálnici A2 mezi Berlínem a Hannoverem. Luxusní sporťák dosáhl neuvěřitelné rychlosti 417 km/h, píše server týdeníku Focus. Video z testovací jízdy umístil na Youtube.

Radim Passer testoval svůj sporťák na německé dálnici a dosáhl rychlosti 417 km/h

 
Článek

Testovací jízdu provedl v červenci loňského roku a německou dálnici si vybral z několika důvodů. Na některých úsecích není totiž omezená rychlost.

Na dálnici A2 už několik vozů testoval, například v roce 2015, kdy si pořídil Bugatti Veyron.

Tehdy pokořil rychlost 400 km/h, jeho sporťák zvládl 402,5 km/h. Přehledný úsek dálnice A2 v neděli ráno, kdy je komunikace téměř prázdná si zvolil i pro svůj nejčerstvější rekord.

Jak dostat silniční auto k rychlosti 490 km/h? Bugatti vysvětluje svůj úspěch

AutoMoto

Kamera snímala z palubní desky celou jízdu. Video zobrazuje údaje tachometru a GPS. Na vrcholu dosahuje se svým hypersportem rychlosti 417 km/h.

Jízda se uskutečnila v červenci, ale první video z ní umístil na YouTube až loni v listopadu. Video z kokpitu zveřejnil na začátku ledna.

Na záběrech je i pár vozů, které Passer předjíždí. Pro ně napsal na zadní sklo vzkaz: „Přeji hezký den.“ Bylo to vůbec čitelné pro předjížděného v tak šílené rychlosti, ptá se Focus?

Passerův chiron je po veyronu druhým modelem automobilky Bugatti v moderní historii pod koncernem Volkswagen. Představil se v roce 2016 a letos vzniknou pravděpodobně poslední kusy.

Vůz pohání uprostřed umístěný osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly o zdvihovém objemu 8 litrů a výkonu 1103 kW, 1500 koňských sil.

Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 2,4 sekundy, maximální rychlost má vůz elektronicky limitovanou na 420 km/h, a to ještě jen při použití speciálního klíče.

Bugatti Chiron se chystá do důchodu, vznikne už jen 40 kusů

AutoMoto

Radim Passer (58) je zakladatelem a generálním ředitelem společnosti Passerinvest Group, jejíž jméno je spjato především s realizací rozsáhlého polyfunkčního komplexu BB Centrum v Praze 4 – Michli a Nová Karolina Park v Ostravě.

Podle časopisu Forbes je 33. nejbohatším Čechem s majetkem okolo šesti miliard korun. Je hluboce věřící, je členem Církve adventistů sedmého dne.

Jeho obrácení na víru souvisí s úmrtím prvorozeného syna Maxe, který v důsledku těžké nemoci několik měsíců po narození zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám