Hlavní obsah

Pár britských gayů zadrželi v přímém přenosu kvůli pedofilii, s někým si je spletli

– Londýn

Pár homosexuálů ze Spojeného království bojuje za očištění své pověsti poté, co byl křivě obviněn a v přímém přenosu zadržen pro údajnou pedofilii. Skupina ochránců dětí z hrabství Yorkshire se už za křivé obvinění 31letého Bena a 25letého Jordana omluvila s tím, že od ostatních aktivistů dostala mylné informace. Gayové ale namítají, že omluva fakt, že jejich zatčení sledovalo on-line 30 tisíc lidí, nenapraví. Ve středu o tom informoval deník The Daily Mail.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Britští policisté u místa, kde byl otráven agent Skripal s dcerou

Článek

„To video vidělo víc než 30 tisíc lidí. 30 tisíc lidí, kteří už neuvidí jejich omluvu. Jsme celou tou věcí znechuceni. Změnilo to naše životy, jsme vyděšeni,“ svěřil se Ben, který si nepřál zveřejnit celé jméno, deníku The Daily Mail. Pár byl zadržen uprostřed živého vysílání na internetu.

Skupina Yorkshire Child Protectors o dvojici tvrdila, že nabízí nezletilým zaškolení v technice masturbace, což homosexuálové popírají. Aktivisté měli navíc obtěžovat sestru jednoho z nich a přimět ji, aby uznala, že je muž na rozmazaném snímku, který jí ukázali, její bratr.

Nás zatkli a pedofil policistům dál psal

Ochránci dětí z organizace Yorkshire Child Protectors sice byli skutečně v kontaktu s pedofily, při dramatickém zatčení zalarmované policie ale brzy vyšlo najevo, že šlo o někoho úplně jiného. „Pedofilové si stále psali s volavkou a my tam stáli s policisty, kteří měli naše mobily,“ líčil Ben Daily Mailu.

Když vyšla pravda najevo, lovci pedofilů se omluvili s tím, že ale celá tíha viny nepadá na jejich hlavy, protože získali nesprávné informace. Policisté pak gayům doporučili, aby se vrátili domů a druhý den šli do práce jakoby nic. Muži si ale stěžují, že to nejde.

„Celé je to pro nás pěkně traumatizující a naše životy už nikdy nebudou jako dřív. Rozumíme tomu, proč dělají to, co dělají, ale není to úkol pro ně, ale pro vycvičené policisty,” upozornil Ben.

Reklama

Výběr článků

Načítám