Hlavní obsah

Padlo obvinění v případu požáru chatky v Košicích, při němž zahynuly tři děti

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie obvinila jednatřicetiletého muže z Košic, který měl v úterý způsobit požár chatky v městské části Jih, při němž zemřely tři děti ve věku jeden, dva a tři roky. Novinky o tom ve čtvrtek informovala košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Foto: Policie SR

V Košicích v úterý ráno shořela chatka.

Článek

„Byl obviněn z obzvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, za což mu v případě prokázání viny hrozí dvacet až pětadvacet let vězení nebo doživotní trest,“ uvedla mluvčí. „Vzhledem k současnému stadiu vyšetřování další informace zatím nebudeme poskytovat,“ dodala Mésarová.

Podezřelého policisté zadrželi v úterý krátce po požáru, muž byl v doprovodu kriminalistů převezen s rozsáhlými popáleninami do nemocnice. „Je hospitalizovaný v jedné z košických nemocnic,“ potvrdila Mésarová.

V Košicích někdo úmyslně zapálil chatu. Zemřely tři malé děti

Evropa

Televize Markíza dříve informovala, že oheň patrně úmyslně založil partner matky obětí neštěstí. Motivem podle televize měla být údajná nevěra jeho partnerky.

Na místě zasahovalo dvanáct hasičů s pěti kusy techniky, zdravotníci a policie. „Po příjezdu na místo byla ve stavbě nalezena těla tří dětí bez známek života,“ uvedli hasiči. „Rodiče a další čtyři děti před plameny utekli,“ dodali hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám