Hlavní obsah

Pád skály v Medvědí soutěsce v Rakousku má tři oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakousko

Středeční pád skály v turisty oblíbené Medvědí soutěsce v rakouské spolkové zemi Štýrsko si vyžádal tři oběti. Ze sutin bylo v pátek ráno vyproštěno tělo 30letého Slováka, uvedla agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Medvědí soutěska ve Štýrsku

Článek

Těla prvních dvou obětí, 50leté Maďarky a 21leté Rakušanky, našla horská služba již ve středu. Při neštěstí, kdy se zřítila část skály na turistickou trasu a její dřevěné schody, bylo dalších devět lidí zraněno, jeden z nich těžce.

Uvolněná skála zabila v oblíbené Medvědí soutěsce v Rakousku dva lidi

Evropa

Záchranáři se do soutěsky vrátili ve čtvrtek, když spolubydlící Slováka nahlásil, že muže pohřešuje a jeho telefon je nedostupný. Tělo 30letého Slováka, který v Rakousku žil, našla horská služba po půlnoci.

Vyhlášená Medvědí soutěska (Bärenschützklamm) je pro záchranáře obtížně přístupná. Museli i s materiálem slaňovat po strmých skalních stěnách nebo k místu neštěstí naopak vystoupat z hodinu vzdáleného Mixnitzu, který je branou do soutěsky, a brodit se ledovou vodou.

Do záchranné operace se zapojila horská záchranná služba, Červený kříž, horská policie, automotoklub ÖAMTC a armáda. Nasazeny byly čtyři vrtulníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám