Hlavní obsah

Otec v Německu vyvraždil celou rodinu. Řešil tím malér kolem zfalšovaného covid pasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Záhada smrti pěti lidí ve městě Königs Wusterhausen ve spolkové zemi Braniborsko je objasněna. Čtyřicátník David R. zavraždil stejně starou manželku Lindu a jejich tři dcery Leni (10), Janni (8) a Rubi (3). Nakonec se sám zastřelil. K činu se přiznal v dopise na rozloučenou, který vyšetřovatelé nalezli na místě tragédie.

Foto: Reuters

Pět mrtvých, z toho tři děti, našli policisté v domě u Berlína.

Článek

Tímto způsobem se rozhodl vyřešit malér kolem zfalšovaného covid pasu, píše server deníku Bild s odkazem na vyjádření státního zástupce Gernota Bantleona.

David R. dal své manželce falešné potvrzení o očkování. Padělaný dokument ale zaměstnavatel ženy, Technická univerzita, odhalil. Muž ze strachu, že půjde do vězení a úřady jim odeberou děti, raději rodinu povraždil, a nakonec spáchal sebevraždu.

To vše se lze podle státního zástupce Bantleona dočíst v několikastránkovém dopise na rozloučenou, který David R. napsal ručně. „Píše v něm doslova, že univerzita chtěla případ zfalšovaného dokumentu vyšetřit ,s maximální přísností‘,“ sdělil státní zástupce. Ministerstvo vědy v Braniborsku ale uvedlo, že žena byla pouze požádána o písemné vyjádření k události.

Pět mrtvých, z toho tři děti, našli policisté v domě u Berlína. Šlo o vraždy a sebevraždu

Evropa

Pravidlo dvou potvrzení (očkování/prodělání covidu během posledního půlroku) bude pro zaměstnance platit od ledna příštího roku. Lidé, kteří nejsou očkovaní, nebudou moci chodit na pracoviště.

V dopise podle státního zástupce ale není žádná zmínka o tom, že stejné obavy z případného trestu měla i jeho manželka. David R. nebyl schopen logicky uvažovat a rozhodnutí vyvraždit rodinu spělo do svého tragického závěru. Svou manželku a děti zabil pistolí, kterou získal nelegálně. Děti byly usmrceny postupně, každé ve svém pokoji.

Jaký trest by muži hrozil?

„Padělání dokumentu se trestá sazbou až pět let odnětí svobody. V případě rodiny pana R. by ale hrozila maximálně pokuta. Částka by se vypočítala podle příjmu muže,“ uvedl Alexander Pabst, berlínský specialista na trestní právo. Je podle něj možné, že by z kauzy mohly plynout pro ženu nepříjemné pracovně právní důsledky.

„Nemohu ale tvrdit, že by přišla o zaměstnání,“ dodal a pokračoval: „Je ovšem vyloučené, že by úřady rodičům odňaly děti.“

Reklama

Výběr článků

Načítám