Hlavní obsah

Otec, dcera a syn se na Štedrý den utopili v hotelovém bazénu ve Španělsku

Tragicky skončila vánoční dovolená ve španělském Costa del Sol pro britsko-americkou rodinu. Na Štědrý den se v hotelovém bazénu utopila devítiletá dívka, její šestnáctiletý bratr a také dvaapadesátiletý otec, napsala agentura DPA. Vše se odehrálo před očima matky. První spekulace hovořily o otravě chlórem či poruše na sacím zařízení bazénu. Vyšetřování ale zjistilo, že za tragédií je nejen nešťastná náhoda, ale i skutečnost, že nikdo z nich neuměl plavat, napsal deník Bild.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

Devítiletá dívka jménem Comfort si v hotelu jménem Club La Costa World hrála se svou 14letou sestrou Favour u bazénu. Mladší z dívek při tom uklouzla a spadla do vody. K její smůle se tak stalo v části bazénu, kde je hloubka přes dva metry, píše Bild.

Dívka, která neuměla plavat, se okamžitě začala topit. Favour jí nemohla pomoci, protože ani ona se plavat nenaučila. Na její zoufalé volání přispěchal starší bratr Praise-Emmanuel. Skočil do vody, ale když se dostal do části, kde se topila jeho sestra, začal mít sám problémy a nemohl se udržet nad vodou.

Opilý plavec přecenil v Blansku síly a utopil se

Krimi

Obě děti se následně pokusil zachránit otec rodiny. I když také neuměl plavat, domníval se, že se svými 190 centimetry výšky hloubku bazénu zvládne. I pro něj se ale stal bazén osudným a tragédie se završila.

Nařízená pitva později potvrdila, že se všichni tři utopili. Podrobné zkoumání bazénu a jeho zařízení nezjistilo žádné závady. Matka i Favour policii během výslechu potvrdily, že nikdo z rodiny neumí plavat. To také potvrdil hotelový personál, který se dostavil na místo tragédie.

Mladík na francouzské pláži vyhrabal díru a nedokázal z ní vylézt. Při přílivu se utopil

Evropa

„Pokud neumíte plavat a chcete navíc někomu pomoc, je to nemožné,“ uvedl policejní mluvčí na otázku, proč tak vysoký muž nebyl schopen zachránit děti, když byla hloubka jen o pár centimetrů víc, než muž měřil.

Anketa

V kolika letech jste se naučili plavat?
Do 10 let
75,6 %
Ve věku mezi 10 a 15 lety
11 %
Ve věku mezi 15 a 20 lety
2,4 %
Po dvacátém roce
2,1 %
Neumím plavat
8,9 %
Celkem hlasovalo 15020 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám