Hlavní obsah

Osmiletý chlapec v Německu putoval osm dnů podzemní kanalizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako drama se šťastným koncem popisují německá média příběh osmiletého chlapce Joea z města Oldenburg ve spolkové zemi Dolní Sasko. Mentálně postižený chlapec se 17. června ztratil, když si hrál venku na pozemku, kde stojí dům jeho rodiny. Poté jako by se po něm slehla země. Najít se ho podařilo až 25. června úplnou náhodou, píše server Euronews.

Foto: Profimedia.cz

Policie pomocí robota mapuje putování Joea podzemím.

Článek

Náhodný chodec uslyšel v sobotu 25. června zvuk podobný kňučení, který vycházel zpod krytu šachty asi 300 metrů od chlapcova domu. Tam Joea objevili. Byl podchlazený, dehydrovaný, ale jinak nezraněný.

Foto: Polizei Oldenburg-Stadt/Ammerland

Policisté pátrali po ztraceném chlapci neúspěšně osm dní. Našel se živý v místní kanalizaci.

Jeho oblečení později nalezli policisté pomocí kamery, když rekonstruovali chlapcovo osmidenní putování podzemím.

Šestice v Rakousku přepadla rodinu a zabila otce. Policie hledá svědka v Česku

Krimi

Vyšetřování dospělo k závěru, že chlapec pravděpodobně vlezl do drenážního potrubí poblíž svého domova a po pár metrech ztratil orientaci. Další dny putoval potrubími. Nejprve to byla 23 metrů dlouhá svodová roura, která měla v průměru 100 centimetrů. Ta se dál větvila do rour o průměru pouhých 60 centimetrů. Tam robot našel chlapcovu bundu, po dalších 70 metrech se našel zbytek oblečení.

„První výpověď chlapce tuto domněnku potvrzuje,“ uvedla policie v prohlášení. Navíc podle samotných vyšetřovatelů neexistuje žádný důkaz, že by se Joe mohl dostat mimo tento systém kanálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám