Hlavní obsah

Ošetřovatel v Mnichově dostával pacienty na pokraj smrti, aby je mohl zachraňovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl se blýsknout před kolegy svými schopnostmi a nasazením, proto záměrně přiváděl pacienty na pokraj smrti. Bavorská policie zadržela a následně obvinila z minimálně tří pokusů o vraždu čtyřiadvacetiletého ošetřovatele, píše server týdeníku Focus. Na muže byla uvalena vazba a policie se snaží zjistit přesný rozsah jeho činů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladý muž pochází ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. V mnichovské nemocnici s názvem Klinikum rechts der Isar začal pracovat od letošního 1. července. Od té doby se tam začaly množit případy, kdy se pacientům náhle zhoršil zdravotní stav takovým způsobem, že museli být resuscitováni.

Řádění ošetřovatele udělala přítrž pečlivost jednoho z lékařů. V sobotu 7. listopadu se náhle zhoršil zdravotní stav 91letého a také 54letého pacienta. Oba bylo možné zachránit jen díky okamžité akci zdravotnického personálu, přístrojům a lékům, které jim byly podány. Sloužícímu lékaři se změna stavu obou pacientů nelíbila a nechápal ji. Nechal proto udělat oběma testy. Ty prokázaly, že oba měli v krvi vysoké dávky medikamentů, které byly příčinou náhlé změny, ale neměli je předepsané.

Za nepodařenou operaci zaplatí plastický chirurg 100 tisíc

Krimi

Lékař si později vzpomněl na podobný případ, který se odehrál 25. října. Tehdy se prudce zhoršil zdravotní stav 90letého pacienta. Také u něj se našel v krvi stejný přípravek. Ve všech případech se vyskytoval na místě uvedený ošetřovatel. „Stylizoval se do role zachránce a chtěl se současně blýsknout před kolegy a lékaři svým nasazením a schopnostmi,“ uvedl šéf mnichovského oddělení vražd Josef Wimmer.

V Mnichově soudí sériového vraha. Ošetřovatel měl pacienty zabíjet vlastním inzulínem

Evropa

Ošetřovatel je od úterý ve vazbě. K motivu svého jednání se nevyjádřil a všechny činy popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám