Hlavní obsah

Opilá žena zklamaná v lásce ujela přes tři státy stovky kilometrů

Varšava

Stovky kilometrů s třemi promile alkoholu v krvi ujela za volantem svého vozu přes Německo a Česko až do Polska třiačtyřicetiletá žena. Nakonec havarovala v obci Chmieleń u města Gryfow Śląski, uvedl v pátek server Onet.pl s odvoláním na polskou policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Žena řídila auto s více než třemi promile alkoholu. Je to zázrak, že se nikomu nic nestalo,” usoudili policisté. Ti řidičku dopadli krátce poté, co se pokusila utéci z místa nehody, kterou zavinila. Prý ji „zklamání v lásce” přimělo vyrazit na cesty s lahvemi vína a vodky, ze kterých průběžně usrkávala. Z Německa přes Českou republiku dojela do Polska už „zcela opilá”.

Policie neuvedla ani jméno, ani národnost řidičky. Zveřejnila jen fotografii jejího vozu Škoda Octavia se začerněnou poznávací značkou. Podle policejního mluvčího byl vůz zaregistrován v Německu.

Věznice v Polsku jsou přeplněné

Za řízení v opilosti ji hrozí až dva roky vězení. Podle statistik ale polské soudy trestají opilé řidiče skoro v polovině případů jen podmíněnými tresty i kvůli přeplněnosti věznic. S podmínkou svého času vyvázl i biskup, který havaroval „pod vlivem” alkoholu a sám žádal o trest alespoň několika měsíců za mřížemi.

Polská veřejnost je ale právě teď na alkohol za volantem citlivější než jindy. Před pár dny na severu země opilý řidič smetl z chodníku skupinu chodců: zahynulo šest lidí, včetně policisty a jednoho dítěte. Další dvě děti zranil, jedno stále zápasí o život. [celá zpráva]

Na Nový rok srazil řidič těhotnou opilou Polku ve skupině lidí odpalujících rakety. [celá zpráva]

Minulý měsíc jiná opilá řidička ve Varšavě projela skrz všechny překážky až do podchodu pro pěší. Vyvázla bez škrábnutí, auto opustila střešním oknem.

Reklama

Výběr článků

Načítám