Hlavní obsah

Odstup, idiote, vybídl plačtivý Matovič ministra hospodářství Sulíka

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Igor Matovič vyzval v emotivním vystoupení, v němž hovořil plačtivým hlasem, svého vicepremiéra a ministra hospodářství Richarda Sulíka (Svoboda a solidarita – SaS) k demisi. V rozhovoru pro Rádio Expres neváhal označit Sulíka za idiota.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič.

Článek

Předseda vlády je už delší dobu ve sporu se Sulíkem a aktuálně mu vyčítá, že nezabezpečil včas nákup antigenních testů. Slovensko proto podle Matoviče nemohlo uskutečnit další kola plošného testování a muselo zavést na Vánoce karanténu.

„Mrzí mě, že máme za ministra hospodářství idiota,“ řekl doslova premiér a vyzval Sulíka, aby ještě do Vánoc podal demisi.

Foto: David W Cerny, Reuters

Předseda strany Svoboda a solidarita Richard Sulík.

Matovičovou koalicí zmítá spor o další plošné testování

Evropa

Matovič téměř s pláčem obvinil Sulíka, že jsou mu ukradeny životy lidí, kteří umírají kvůli koronavirové pandemii. „Sedm týdnů nakupuje testy? Chápete to?“ kladl otázky Matovič. Sulík odvětil, že SaS se nepřišla do vlády „vyplakávat“, ale plnit svůj program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám