Hlavní obsah

Ukrajina čelila dalšímu útoku ruských dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V přístavním městě Oděsa na jihu Ukrajiny byly během leteckého poplachu v noci na středu slyšet výbuchy. Oblast čelila útoku Rusů, kteří nasadili drony Šáhid 131/136, uvedl server RBK Ukrajina. Zásah podle místních médií utrpěl obytný dům a na místě jsou zranění. Celkem Rusové vypustili podle ukrajinského letectva 46 donů, 32 se jich podařilo sestřelit.

Foto: Profimedia.cz

Letící dron Šáhid. Ilustrační foto

Článek

„V noci na 27. prosince ruští okupanti zaútočili útočnými drony Šáhid ze dvou směrů, z Balaklavy na okupovaném Krymu a z Primorsko-Achtarsku v Krasnodarském kraji Ruské federace,“ uvedly ukrajinské vzdušné síly. „Bylo detekováno vypuštění 46 Šáhidů 136/131, které útočily v různou dobu od 19:00 26. prosince do 3:50 27 prosince. Zničeno bylo 32 nepřátelských dronů,“ dodaly na svém kanále na Telegramu.

Vzdušné síly dodaly, že většina dronů, které se nepodařilo sestřelit, útočila na přífrontové oblasti, zejména v Chersonské oblasti. Několik dronů spadlo, aniž by způsobily škody.

Výbuchy v Oděse podle portálu zazněly okolo půlnoci. Ještě dříve byl v regionu vyhlášen letecký poplach a místní úřady vyzvaly obyvatele, aby vyhledali kryty.

Počet zraněných zatím nebyl upřesněn, plyne z telegramového kanálu Dumskaja.

Další den útoků na jihu

Rusové na jih Ukrajiny zaútočili drony i v úterý, kdy se ukrajinským silám v Oděské, Chersonské, Mykolajivské a Chmelnycké oblasti podařilo sestřelit 13 z 19 dronů, dodal portál RBK-Ukrajina.

Rusové útočí na Ukrajinu i o Vánocích

Válka na Ukrajině

Ukrajinská protivzdušná obrana podle letectva sestřelila 32 ze 46 ruských dronů, které během noci v několika vlnách útočily na Ukrajinu.

Sestřel bezpilotníku oznámilo i Rusko

Ruská protivzdušná obrana v noci na středu nad Rostovskou oblastí zase sestřelila ukrajinský dron, uvedla agentura Interfax s odvoláním na vyjádření gubernátora Rostovské oblasti. Následky dopadu trosek dronu se upřesňují, dodal gubernátor Vasilij Golubev na sociální síti Telegram.

Stanice BBC na svém ruskojazyčném webu upozornila, že o přeletu nejméně dvou dronů na sociálních sítích informovali obyvatelé Volgodonsku, města na východě Rostovské oblasti, ze kterého je k nejbližšímu místu na frontě nejméně 350 kilometrů.

Rusové „poblahopřáli“ oděskému muzeu k výročí. Více než stoletou budovu vážně poškodili

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám