Hlavní obsah

Obviněný v kauze Kuciak se měl přiznat k jiné vraždě

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Bývalý voják Miroslav Marček, jeden z obviněných v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, se měl přiznat k vraždě podnikatele z města Kolárovo. Podnikatele Petra Molnára zabili 16. prosince 2016 dvěma výstřely do hlavy.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Článek

Marček se měl podle televize Markíza k vraždě přiznat ve středu, kdy ho policisté v rámci vyšetřování přivezli na místo činu. „Byli v rodinném domě, kde Molnára zavraždili, a u Malého Dunaje měl Marček policistům ukázat místo, kde se zbavil vražedné zbraně,“ uvedla televize.

Policistům měl podle televize rovněž ukázat, jak se do rodinného domu podnikatele dostal a jak na Molnára střílel. „Bývalý voják se údajně přiznal, že v domě nebyl sám. Podle jeho slov tam byl také bývalý policista Tomáš Szabó,“ uvedla televize.

Marček a Szabó pro zavražděného podnikatele pracovali. Marček jako řidič a Szabó mu dělal ochranku. „Oba bydleli ve stejném městě, jen několik kilometrů od místa činu,“ dodala televize Markíza. Místní obyvatelé z vraždy od začátku podezírali někoho, kdo Molnára dobře znal. „Vešli bez toho, aby se museli do domu vloupat,“ upozornil jeden z obyvatelů Kolárova.

V případě Kuciakovy vraždy figuruje Szabó jako střelec a Marček jako řidič. V případě vraždy investigativního novináře a jeho snoubenky jsou obviněni rovněž Marian Kočner, Alena Zsuzsová a Zoltán Andruskó. Všichni jsou ve vazbě.

Kuciaka a Kušnírovou zastřelili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Reklama

Výběr článků

Načítám