Hlavní obsah

Obří požár na jihu Francie: evakuovali 3000 lidí, zasahuje 500 hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli rozlehlému požáru u obce Saint-André na jihu Francie v pondělí evakuovali přes 3000 lidí, zejména rekreantů z kempů, napsal server deníku Le Figaro. Na místě zasahuje více než 500 hasičů, 13 letadel a tři vrtulníky, napsal na sociální síti X francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin.

Foto: Profimedia.cz

Požár v Saint-André

Článek

Požár vzplanul kolem 17:00, za zhruba pět hodin pohltil na 480 hektarů vegetace, uvedl server L'Indépendant. Podle hasičů jsou plameny velmi agresivní a rychle se šíří, hustý dým je vidět velmi daleko. Dvě z letadel slouží k mapování šíření ohně a koordinaci zásahu.

Evakuace se dotkla obyvatel několika rodinných domů na okraji obce a nakupujících v supermarketu. Více než 2500 turistů z kempu Bois Fleuri muselo opustit své zázemí a přesunulo se do tělocvičny v obci Argelès-sur-Mer. Zhruba 1000 lidí se muselo evakuovat z jiného kempu ve stejné oblasti, napsal server l'Indépendant.

„Jsme skutečně obklíčení,“ uvedl starosta Saint-André. „Situace se zhoršila a nevypadá, že by se měla uklidnit,“ řekl stanici BFM TV Alexandre Abrassart z obce Argelès-sur-Mer a dodal, že slyšel 30 detonací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám