Hlavní obsah

Nové záběry havárie vrtulníku s vedením ukrajinského ministerstva vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská policie ve středu odpoledne zveřejnila nové záběry vrtulníku, který havaroval v Brovarech na předměstí Kyjeva. V helikoptéře cestovalo devět lidí včetně vedení ukrajinského ministerstva vnitra. Celkem zemřelo 14 lidí, mezi oběťmi jsou i osoby, které zasáhly trosky vrtulníku na zemi.

Policejní záběry z místa pádu vrtulníku v BrovarechVideo: Reuters

 
Článek

Na nových záběrech jsou vidět hasiči u spálených trosek vrtulníku. Pád stroje totiž způsobil požár. Jeho následkem ohořela také přilehlá část budovy školky.

Prezident Volodymyr Zelenskyj havárii okomentoval jako strašlivou tragédii a tajné službě, policii a dalším orgánům nařídil zjistit příčiny nehody. Mezi mrtvými jsou také ministr vnitra Denys Monastyrskyj, jeho první náměstek Jevhenij Jenin a státní tajemník Jurij Lubkovyč.

V průběhu dne se rozcházely informace o počtu obětí. Policie nejprve oznámila 16 mrtvých, šéf kyjevské oblastní správy později informoval o 18, zatímco záchranáři hlásili 15 mrtvých. Podle posledních informací ukrajinské Státní služby pro mimořádné události (DSNS) zemřelo 14 lidí včetně jednoho dítěte.

„Po upřesnění informací – po provedení identifikace – bylo na místě havárie vrtulníku nalezeno 14 mrtvých, mezi nimi bylo jedno dítě a rovněž devět lidí, kteří se nacházeli na palubě,“ uvedlo odpoledne tiskové oddělení DSNS podle serveru Ukrajinska pravda. Dalších 25 lidí, včetně 11 lidí, bylo podle něj zraněno a hospitalizováno.

Na Ukrajině spadl vrtulník, zahynulo vedení ministerstva vnitra.Video: Reuters

Na Ukrajině spadl vrtulník, zahynulo vrcholné vedení ministerstva vnitra

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám