Hlavní obsah

Na Ukrajině spadl vrtulník, zahynulo vrcholné vedení ministerstva vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Na 18 stoupl počet obětí pádu vrtulníku, který se ve středu zřítil u mateřské školky ve městě Brovary v Kyjevské oblasti. Mezi oběťmi jsou tři děti . Ve vrtulníku zahynulo vedení ministerstva vnitra včetně ministra Denyse Monastyrského, jeho náměstka a státního tajemníka, řekl šéf policie Ihor Klymenko.

Na Ukrajině spadl vrtulník, zahynulo vrcholné vedení ministerstva vnitra.Video: Reuters

 
Článek

„Dnes ráno spadl vrtulník ministerstva pro mimořádné situace. V důsledku havárie zemřelo vedení ministerstva vnitra: ministr, první náměstek ministra Evhenij Enin a státní tajemník Jurij Lubkovyč, uvedl Klymenko a dodal, že z posádky vrtulníku zemřelo devět osob.

Vojensko-civilní správce Kyjevské oblasti Oleksij Kuleba kolem 10:30 (9:30 SEČ) informoval, že počet obětí stoupl na 18 a jsou mezi nimi tři děti. Zraněných je 29, mezi nimi se nachází 15 dětí.

Foto: Reuters

Na Ukrajině spadl vrtulník, zahynulo vrcholné vedení ministerstva vnitra.

O nehodě informoval jako první na svém kanálu na Telegramu tajemník prezidentské kanceláře Kyrylo Tymošenko. „Brovary. Právě na objekt sociální infrastruktury spadl letící stroj. Zjišťujeme detaily o obětech a okolnostech,“ uvedl Tymošenko.

Podle policejní mluvčí Iryny Prjanyšnykovové spadl vrtulník u školky a obytného domu.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Trosky vrtulníku v obytné oblasti ve městě Brovary

Šéf vojensko-civilní správy Kyjevské oblasti Oleksyj Kuleba sdělil, že v době nehody byli děti i zaměstnanci ve školce a všichni už byli evakuováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám