Hlavní obsah

Norskému vrahovi prodloužil soud vazbu, na samotce zůstane další čtyři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

O dalších osm týdnů prodloužil v pondělí norský soud vazbu masovému vrahovi Andersi Behringu Breivikovi. Z toho čtyři týdny stráví v úplné izolaci jako dosud. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na soudkyni Anne Margrethe Lundovou. Breivik se už dříve přiznal ke dvěma útokům, při nichž zahynulo 77 lidí.

Foto: Reuters

Anders Behring Breivik

Článek

Žádost, aby 32letý Breivik zůstal ve vazbě ve věznici Illa dalších osm týdnů, vydalo norské státní zastupitelství. To však žádalo o samovazbu s rozsáhlým omezením kontaktu s okolím, jako tomu bylo dosud. Soud této žádosti však vyhověl jen částečně, Breivik tak zůstane na samotce jen do 17 října. O dalším případném prodloužení vazby soud rozhodne 14. listopadu.

Breivik se přiznal ke dvěma útokům, které spáchal během jediného dne 22. července. V Oslu odpálil nálož a na ostrově Utöya postřílel desítky mladých lidí.

Případ je velmi komplikovaný a očekává se, že k soudnímu procesu dojde až příští rok.

Reklama

Související články

Breivik volal policii dvakrát

Anders Behring Breivik, který v červenci v Oslu a na ostrově Utoya zabil 77 lidí, z ostrova dvakrát volal policii, než byl zadržen. Ve čtvrtek to potvrdily...

Výběr článků

Načítám