Hlavní obsah

Nezvěstná po výbuchu v Prešově byla oficiálně prohlášena za mrtvou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prešov

Okresní soud v Prešově prohlásil ženu, která byla od loňského výbuchu paneláku na Mukačevské ulici nezvěstná, oficiálně za mrtvou. Mluvčí soudu Ivana Petrufová potvrdila, že za den smrti určili 6. prosinec 2019, kdy došlo k výbuchu.

Foto: Policie SR

Panelák po explozi v Prešově

Článek

„Okresní soud rozhodl (...) po předložení fotodokumentace z kamerového systému, včetně písemné analýzy pohybu zmíněné osoby. Rozhodl také na základě potvrzení o trvalém pobytu nezvěstné osoby a výpisu z registru nezvěstných osob,“ řekla Petrufová agentuře TASR.

Dělníky obviněné z výbuchu paneláku v Prešově propustili z vazby

Evropa

Ve dvanáctipodlažním paneláku došlo k výbuchu plynu, který zasáhl především nejvyšší poschodí. Při neštěstí zemřelo sedm lidí a jedna osoba byla nezvěstná. Ta se nyní stala oficiálně osmou obětí tragického výbuchu.

V sutinách prešovského paneláku našli lidské pozůstatky

Evropa

Krizový štáb rozhodl o asanaci celého objektu. Z výbuchu byli obviněni tři dělníci, kteří před domem vykonávali výkopové práce. Jsou vyšetřováni z obzvláště závažného zločinu všeobecného ohrožení se způsobením smrti vícero osobám a škody velkého rozsahu. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na 20 až 25 let nebo dokonce až doživotí.

Prešovský panelák poškozený výbuchem plynu bude srovnán se zemí

Zahraniční

Z obvinění vyplývá, že od proražení potrubí do momentu exploze uplynulo nejméně 30 minut. Únik plynu neoznámili a nevykonali ani žádné opatření, aby odvrátili hrozící nebezpečí. „Spoléhali se na to, že se unikající plyn samovolně odvětrá,“ uvádí se v obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám