Hlavní obsah

Nezaváhal a šestkrát vystřelil. Policista, který zneškodnil střelce, je ve službě nováček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavskou čtvrtí Dúbravka otřásl v noci výbuch a střelba. Výsledkem jsou čtyři zranění, policie útočníka zastřelila. Policejní prezident Štefan Hamran potvrdil, že v bytě pachatele našla policie celkem pět legálně držených střelných zbraní. Potvrdil také, že policisté u muže dříve řešili používání zábavní pyrotechniky.

Muž střílel v Bratislavě do lidí na ulici, policie ho zastřelilaVideo: Ivan Vilček, Novinky

 
Článek

„Všechny byly psané na otce útočníka,“ řekl Hamran směrem ke zbraním, s tím, že dvaatřicetiletý pachatel žil v bytě společně s rodiči. Policisté nenašli v bytě žádnou výbušninu, pouze zábavní pyrotechniku. „Její držení není trestné,“ konstatoval Hamran.

Policejní prezident potvrdil, že útočník měl čistý trestní rejstřík, protože používání zábavní pyrotechniky je pouze přestupek.

„Když někdo používá zábavní pyrotechniku, jednoho dne otevře okno a začne střílet na své spoluobčany, to nemůže nikdo předpokládat,“ dodal Hamran.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Vyšetřovatelé na místě střelby

Policejní prezident zdůraznil, že pachatel na chodbě paneláku zaútočil nožem na zasahující policisty a ti ho zastřelili.

„Kolega, který střílel a eliminoval pachatele, je policista dva a půl měsíce, ale nezaváhal. Použil zbraň tehdy, kdy měl. Vystřelil šest ran a zneškodnil osobu, která zranila jeho kolegu, který společně s ním zasahoval na schodišti domu,“ uvedl Hamran.

Dodal, že zasahující policisté byli velmi mladí.

Policisté na místě střelby v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Novinky

Policie letos evidovala celkem devět nahlášených případů používání pyrotechniky, ale pouze v jednom případě oznamovatelé označili konkrétní osobu a byt.

Policistům však v bytě nikdo neotevíral a nikdo s nimi nekomunikoval. Policie v takovýchto případech nemůže do bytu vniknout násilím.

V noci na čtvrtek tento dvaatřicetiletý muž začal střílet z okna domu po lidech. Tři postřelil. Následně nožem zranil zasahujícího policistu. Ten musel v nemocnici na operaci, stejně jako jeden z postřelených.

Jeden člověk měl průstřel paže, další pak střelná zranění na rukou a ramenou.

Podle serveru tvnoviny.sk střílel ze zbraně s ráží Luger 9mm. Po střelbě se vrátil do svého bytu, kde se ozvala exploze.

Rány a exploze, syna jsem hnal od okna, popsal svědek střelbu v Bratislavě

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám