Hlavní obsah

Tři dívky zemřely na Slovensku poté, co na ně najel nezabrzděný autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem tři životy mladých dívek a minimálně osm zraněných si vyžádala nehoda autobusu ve Spišském Podhradí na východě Slovenska. Řidič pravděpodobně nezatáhl ruční brzdu a autobus se samovolně rozjel proti skupince lidí.

Foto: Polícia SR

Nehoda autobusu na Slovensku.

Článek

Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová uvedla, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo rozjelo. Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok, který dorazil na místo tragédie potvrdil, že zemřely tři mladé dívky.

Záchranná služba o tragédii informovala na sociální síti. Podle nich na místě zasahují dva vrtulníky a několik sanitek. „Posádky z místa hlásí minimálně osm zraněných a dvě osoby bohužel utrpěly zranění neslučitelná se životem,“ uvedli.

Záchranáři uvedli, že dvě ze tří obětí byly dívky ve věku 17 a 18 let.

Autobus, v němž u Lipska zahynuli čtyři lidé, řídili Čech a Slovák. Řeší se, jestli se pohádali

Zahraniční

Záchranáři transportovali zraněné do nemocnic ve městech Levoča, Krompachy, Košice a Spišská Nová Ves. Sedmnáctiletou dívku s polytraumatem museli záchranáři resuscitovat na místě.

„Šestnáctiletý mladík utrpěl zranění hlavy, břicha a pánve, čtrnáctiletá dívka má otevřenou ránu na horní i dolní končetině, další čtrnáctiletá dívka utrpěla zlomeninu horní končetiny,“ uvedli záchranáři k několika zraněným.

Podle televize JOJ řidič při odchodu z autobusu nezatáhl ruční brzdu a vozidlo se následně rozjelo. Několikatunové vozidlo pak najelo do skupinky lidí ve věku 16 až 18 let. Několik lidí mělo zůstat zaklíněno pod autobusem.

„Policie je na místě a nehodu dokumentuje. Bližší informace přinese později,“ informovali v krátkosti policisté. Silnice je uzavřena.

Foto: Polícia SR

Nehoda autobusu na Slovensku.

„Velmi mě zasáhla zpráva o dopravním neštěstí ve Spišském Podhradí, při kterém vyhasly životy dvou mladých lidí. Je mi to nesmírně líto. S myšlenkami jsem s jejich rodinami a blízkými a vyjadřuji jim mou upřímnou soustrast,“ napsala prezidentka Zuzana Čaputová, která doufá, že se počty obětí nebudou zvyšovat.

Ve spišské kapitule se mělo v sobotu konat náboženské setkání za účasti mladých lidí ve věku šestnáct až osmnáct let.

Z důvodu tragické havárie byl původně plánovaný program zrušený. „Tohle velké neštěstí mě nesmírně zasáhlo. Myslím na rodiče a rodiny. Program jsme zrušili. Bude pouze adorace a mše svatá,“ řekl spišský diecézní biskup František Trstenský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám