Hlavní obsah

Nevěstky v Amsterdamu se po koronavirové pauze vrátily do výloh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

V Amsterdamu se po mnohaměsíční koronavirové uzávěře vrací život zpět k normálu. Otevřely i tamější nevěstince a lehké děvy se ve čtvrti červených luceren po více než pěti měsících opět předvádějí ve výlohách, píše server deníku Krone. Kromě nadšení, že „mohou opět pracovat“, si také stěžují, že na rozdíl od jiných živností nedostaly žádnou překlenovací pomoc od státu a musely pracovat nelegálně.

Foto: Profimedia.cz

Prostituky v Amsterdamu

Článek

„Jsem šťastná, že mohu opět pracovat,“ řekla Krone.at prostitutka Kelly.

Pro ni i její kolegyně byly uplynulé měsíce katastrofou. „Většina z nás neměla žádnou státní podporu a musely jsme pracovat ilegálně. Je super být zase mezi holkami a mít ‚určitou pravidelnost v životě‘. Sedět doma je nuda,“ dodala.

Prostituce je v Nizozemsku legální, ale kvůli koronavirové nákaze byla zakázána. Odbory prostitutek zákaz ostře kritizovaly a upozorňovaly, že ženy budou pracovat tajně a za nebezpečných podmínek.

Nizozemsko zažívá obrovské rozvolnění. A to má mnohem horší čísla než Česko

Koronavirus

Provozovatelka nejstaršího řemesla na světě Jeanne míní, že zákaz byl protiprávní. Upozornila, že další profesní skupiny, které musely přerušit svou činnost, jako například kadeřníci, maséři či kosmetičky, mohly začít pracovat už před několika měsíci. Tvrdí, že v amsterdamských nevěstincích panovala přísná hygienická opatření ještě před koronavirovou pandemií.

„Všechno, co bylo nařízeno v souvislosti s pandemií, se plnilo už dávno předtím, než se tato nákaza objevila,“ dodala.

Výbuch poškodil testovací středisko na koronavirus v Nizozemsku, podle policie šlo o cílený útok

Evropa

Čtvrť červených luceren v Amsterdamu je oblíbená především u turistů. Davey Mell, sedmadvacetiletý provozovatel jednoho z barů, je rád, že se situace vrací k normálu.

„Dívky se předvádějí ve výlohách, bary jsou opět otevřené. To je konečně krok vpřed. Zejména v této čtvrti to byla hodně těžká doba pro všechny,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám