Hlavní obsah

Nespokojení migranti na Maltě demolovali tábor a zapalovali auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitky s ostrahou a následně i s policií či zakládání požárů. Migranti soustředění na ostrově Malta v detenčním středisku v bývalých kasárnách Hal Far vzdálených asi 13 kilometrů od metropole Valletta vyvolali v neděli večer nepokoje. Trvaly celou noc na pondělí. Běženci demolovali zařízení zadržovacího střediska, házeli kameny a další předměty na policisty, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nespokojení migranti na Maltě zapalovali autaVideo: Reuters

 
Článek

Migranti převzali kontrolu nad částí komplexu. Očití svědci uvedli, že zapalovali auta zaměstnanců zařízení. Zničili jich pět a poškozen byl i jeden policejní vůz. Policistům se podařilo nepokoje potlačit a získat nad komplexem kontrolu zhruba kolem čtvrté hodiny ráno. Jeden policista byl zraněn.

Ráno běženci obcházeli doutnající trosky vozů a poničená místa zařízení, usmívali se a vše fotografovali na mobily, popsal situaci server deníku timesofmalta.

Maltská střediska pro přijímání migrantů jsou přeplněná poté, co v posledních týdnech dorazilo na ostrov několik stovek běženců. Mnohé ostrov přijal po dohodě s ostatními zeměmi o jejich přerozdělení.

Na Maltu podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) dorazilo letos do půlky června z Libye přes moře 1150 migrantů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám