Hlavní obsah

Neopakujte mou chybu, varuje bývalý polský ministr. Trpí rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud zjistíte, že máte zdravotní problémy, neopakujte mou chybu a neodkládejte návštěvu lékaře, tak jako jsem to udělal já. Právě těmito slovy varoval ve svém příspěvku na sociální síti X (dříve Twitter) své spoluobčany z nemocničního lůžka jeden z nejznámějších polských politiků Zbigniew Ziobro (53). Bývalý ministr spravedlnosti a generální prokurátor se léčí se zhoubnou rakovinou jícnu.

Foto: Profimedia.cz

Zbigniew Ziobro

Článek

Polskému politikovi v listopadu loňského roku lékaři zjistili zhoubnou rakovinu jícnu v pokročilém stadiu s metastázami do žaludku. Od té doby opakovaně absolvoval chemoterapii a v těchto dnech i těžkou operaci krku, hrudního koše a dutiny břišní.

„Víme, že existuje tato zákeřná nemoc, ale myslíme si, že se nás či našich blízkých netýká. Nezakládejte svou budoucnost a život na tomto přesvědčení. Bohužel, 90 až 95 procent pacientů s touto diagnózou umírá,“ uvedl podle serveru dziennik.pl Ziobro.

Šéf strany Suverénní Polsko, jenž byl ještě nedávno ministrem spravedlnosti a zároveň generálním prokurátorem vyzval Poláky k pravidelným lékařským prohlídkám.

Bojovat se musí do konce

Polský politik odkládal návštěvu lékaře i v době, kdy už tušil, že s ním není něco v pořádku. Odkládal i stanovení diagnózy, a ospravedlňoval to množstvím neodkladné práce.

„Nyní jsem po těžké, ale úspěšné operaci. Mám sice velké bolesti, ale nejdůležitější je, že žiju. Statistiky - nestatistiky, bojovat se musí do konce. Věřím, se brzy uvidíme,“ vzkázal nejen svým příznivcům, ale všem, kteří se zajímají o jeho osud.

Polský ministr se po útoku ve Stockholmu ostře pustil do migrantů. Ukázalo se, že tam vraždil Polák

Evropa

Reklama

Související témata:
Zbigniew Ziobro

Výběr článků

Načítám