Hlavní obsah

Neočkovaní lyžaři mají na Slovensku smůlu

Bratislava

Na svah se ve slovenských lyžařských střediscích dostanou pouze lidé s potvrzením o očkování druhou dávkou vakcíny nebo s potvrzením o překonání nemoc covid-19. Majitelé lyžařských středisek věří, že navzdory těmto omezením bude letošní sezona úspěšná.

Foto: Snow.cz

Ilustrační foto

Článek

Návštěvníci musí počítat s první kontrolou zmíněných dokladů u pokladen a pak u lanovek a vleků. V Jasné dostávají lyžaři po kontrole speciální pásky. Na svah se tak dostanou jen očkovaní a lyžaři po překonání koronaviru. Kapacita uzavřených kabinkových lanovek je omezena na 25 procent. Ostatní lanovky a vleky jsou bez omezení.

Ve frontách na lanovky a vleky se vyžaduje zakrytí horních dýchacích cest nebo dodržení dvoumetrového odstupu. Kvůli nočnímu zákazu vycházení se nikde na Slovensku nebude konat večerní lyžování.

Vánoční lyžování v Itálii? Neočkovaní budou muset do karantény

Evropa

Za očkovaného se považuje osoba 14 dní po očkování druhou dávkou vakcíny nebo 21 dní po podání jednodávkové vakcíny. Za očkované se považují také ti, kteří mají 14 dní od očkování první dávkou, pokud v předchozích šesti měsících překonali covid-19. Potvrzení musí mít lyžaři stále u sebe pro případ náhodné kontroly.

Ubytování od 25. prosince

Podle nařízení slovenské vlády se ubytovací zařízení hotely a penziony otevírají 25. prosince. Také zde platí, že ubytovat se dá po očkování nebo po překonání covidu-19. Hotelové restaurace budou fungovat jen pro ubytované s donáškou jídla přímo na pokoj. Wellness bude fungovat rovněž jen pro ubytované.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám