Hlavní obsah

Němečtí policisté kontrolovali na dálnici A17 auta přijíždějící z Čech

Právo, Novinky, ČTK, aš, koc
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Němečtí policisté ve čtvrtek kontrolovali na dálnici A17, asi pět kilometrů za přechodem Petrovice - Breitenau, projíždějící auta ve směru do Drážďan. Během zhruba hodiny, kdy byl reportér Práva na místě, nezaznamenali němečtí policisté jediný podezřelý záchyt.

Němečtí policisté kontrolovali na dálnici A17 auta přijíždějící z ČechVideo: Karel Otcovský , Právo

 
Článek

Kontroly prováděli pět kilometrů za státní hranicí u odstavného parkoviště kilometr před prvním exitem na německé straně dálnice. Provoz je zde sveden do jednoho jízdního pruhu a rychlost postupně snížena na 20 km/hod.

Policisté vůz přijíždějící z české strany po dálnici D8 zastaví a rozhodnou, jestli ho pustí dál, nebo svedou na parkoviště ke kontrole. Odklánějí většinou dodávky, ale také autobusy a osobní auta. Jde vesměs o vozy se zahraniční registrační značkou.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Osádka vozidla musí policistům a celníkům předložit osobní doklady a ukázat zavazadlový prostor.

Dopoledne byl provoz na dálnici plynulý, kolony se netvořily.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Němečtí policisté kontrolují vozidla na dálnici A17 za hranicí s Českou republikou

Opatření zdůvodnila německá policie obavou z rostoucího počtu převáděčů lidí v důsledku situace v Maďarsku a Srbsku. Maďarsko dokončilo stavbu plotu na hranicích se Srbskem, uprchlíci tedy hledají jiné trasy.

Do Německa stále míří tisíce migrantů

Proud uprchlíků přicházejících do Německa se nezmenšuje ani po víkendovém rozhodnutí Berlína obnovit hraniční kontroly na hranicích s Rakouskem. Žadatele o azyl ale do země pouští. Do Německa ve středu dorazilo podle aktualizované policejní bilance 9100 uprchlíků, většina právě z Rakouska, v úterý to bylo šest tisíc.

Pro většinu lidí, kteří hromadně prchají do Evropy z Blízkého východu nebo Afriky, je právě Německo cílovou zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám